Projekt SkillAi

Projekt SkillAi, v katerem sodelujejo slovenska, nizozemska in madžarska aikido organizacije. Cilj projekta je razvoj novih metodologij z uporabo aikido načel in priprava online priročnika za pomoč trenerjem aikida s posebnim poudarkom na zagotavljanju orodij mladim za boj proti agresiji in nasilju. 

Z uporabo metode, ki temelji na netekmovalnih vrednotah aikida, razvijamo veščine in kompetence mladih, da bodo lahko učinkovito obvladovali različne vrste socialnih napadov. Aplikacija aikido načel vzporedno z obstoječimi metodami za reševanje konfliktov omogoča udeležencem, da rešijo konflikt na miren, neagresiven način. Na delavnicah mladi udeleženci z učenjem tehnik aikida razvijajo svoje zmožnosti, osebnostne ter socialne veščine ter krepijo lastno psihofizične zdravje.

Do konca leta 2020 v našem klubu organiziramo brezplačne treninge aikida s poudarkom na pridobivanju veščin za konstruktivno reševanje konfliktov. Posebni fokus namenjamo vrstniškemu nasilju (angl. bullying). Na delavnicah obravnavamo in izražamo vsakdanje konfliktne situacije mladih ter načine, kako se k reševanju konfliktov pristopi konstruktivno.

Otrokom, starim od 11 do 15 let, omogoča brezplačni trening 1-krat tedensko. 

RTV prispevek o projektu SkillAi:



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Začetek Aikido sezone 2022 - 2023

Začetek sezone 2023/24

Državni seminar v soboto, 18. 11. 2023

› Naroči se na novice

› Več o klubu Dokiai: www.dokiai.com

Arhiv

Pokaži več