Christian Tissier v Beogradu


Christian Tissier ne rabi posebne predstavitve, saj vzgoja številnih generacij vrhunskih učiteljev, ki so izšli iz njegovega kroga, postavlja njegovo ime zelo visoko v svetovnem aikidu. Avtomatsko sproža asociacijo na zelo kakovosten seminar, še toliko bolj, ker je njegova metodika poučevanja in dela tudi nam, posredno kakor direktno, dobro znana.

Na povabilo Srbske aikido federacije prihaja mojster v Beograd sedaj že redno enkrat letno in seveda taki frekvenci prilagodi tudi vadbo, ki je seveda najprej namenjena kalibriranju gibanja, vstopa, stava, napetosti, sproščenosti, odzivnosti, fleksibilnosti, prisotnosti, odsotnosti, oziroma na kratko, kalibriranju nas samih. Tako smo se sprehajali skozi različne temeljne tehnike, vse od tenkan-ho dalje; pri vsaki pa se je učitelj dodobra ustavil, poudaril željeni fokus, in jo malodane izvedel s slehernim parom posebej, tako da je bil vsak prej ali slej deležen informacij ˝iz prve roke˝. Tehnike so bile zbrane z osnovnega nivoja, vendar pa je bilo mogoče spričo izkušenih aikidok vseh vetrov, katerih rang je odgovarjal razumevanju aikida, kakor tistih iz naših logov, vadbo precej intenzivirati, po potrebi stopnjevati in jo tako nasplošno optimizirati. Za to je v veliki množici udeležencev skrbel tudi naš mentor Wilko Vriesman, ki je kot gost prisostvoval seminarju.

Bojazni pred (prehudim) klepetanjem na blazinah so bile tokrat odveč, saj je vsakdo zavedal dragocenosti razpoložljivega časa in ga je vsak hotel izkoristiti kar najbolje in večino energije vložil v golo vadbo brez pojasnil, ki jih je že tako ali drugače učitelj podajal dovolj obširno in zelo jasno.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Začetek Aikido sezone 2022 - 2023

Začetek sezone 2023/24

Državni seminar v soboto, 18. 11. 2023

› Naroči se na novice

› Več o klubu Dokiai: www.dokiai.com

Arhiv

Pokaži več