STEPHANE GOFFIN V BUDIMPEŠTI

Sensei Stéphane Goffin, sicer madžarskemu prostoru kakor tudi širšem aikido svetu dobro poznan, je ta konec tedna prvič gostoval v Budimpešti. Za mnoge iz tokratne slovenske odprave je bil njegov seminar sveža izkušnja. Številne informacije iz najrazličnejših smeri, sploh pa reference izkušenejših kolegov, so postavila pričakovanja precej visoko, kar je, ko gre za mojstre, ki so se skovali v krogu Christiana Tissier-ja, že nekako v navadi.

Metodika je že dobro znana: v uvodnih urah smo, tokrat za spremembo in na veselje vseh z jo-jem, skozi suburije čvrstili razne stave, te sčasoma povezovali v kato, ki je zahtevala usklajenost motorike dela rok in nog in seveda celega telesa. Tu nam je učitelj potrpežljivo stregel z najmanjšimi detajli, kot je npr. smer stopala ali pozicija mezinca. Pri prostoročni vadbi ni bilo dosti drugače, gibanju in stavu iz jo waze je bila še posebej dodana pozornost na odprtost in tako fleksibilnost v gornjem delu telesa, enako nam je učitelj še naprej odkrival hudiča v podrobnostih. Večja krožna gibanja so počasi prešla na vse krajše, vedno bolj direktne vstope, izzvane z napadoma shomenuchi in tsuki. Nabor tehnik je bil širok, posebej nas je razveselilo daljše posvečanje metu koshi nage.




Organizacija je bila na zelo solidnem nivoju, kakor tudi znanje udeležencev; poleg domačinov in naše ekipe so seminar obiskale še aikidoke iz Avstrije in celo Portugalske. Tako so bila vsa naša pričakovanja zadovoljivo izpolnjena, nepričakovane so bile edino malce obsežnejše verbalne pojasnitve k nekaterim tehnikam. Morda pa smo bili spričo entuziazma samo malce neučakani.  

In tako smo vsi s seminarja odšli zadovoljni in dobre volje.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Začetek Aikido sezone 2022 - 2023

Začetek sezone 2023/24

Državni seminar v soboto, 18. 11. 2023

› Naroči se na novice

› Več o klubu Dokiai: www.dokiai.com

Arhiv

Pokaži več