Bruno Gonzales v Atenah

Zimska pričakovanja so se le sprostila ta pomladanski konec tedna, ko je Grčijo debitatntno obiskal, slovenskim aikidokam sicer že znani, Bruno Gonzales. Odzivi publike so bili mešani, a je vsekakor večji del množice ostal navdušen. Seminar je bil, zaradi tesnejših časovnih okvirov, tokrat zasnovan brez bokken uvoda. Po predstavitvi temeljnega principa gibanja, ki smo ga utrjevali skozi ¨enostavnejše¨ tehnike, smo prešli na (tehnično) zahtevnejši napad, ki ga navadno v dojih ne vadimo prav veliko, Ushiro Eri Dori.



Napad veli visoko zbranost in budnost obema udeležencema tehnike, posebej Toriju, saj se tehnika pri vsakršni površnosti precej hitro zatakne. Da so stvari tekle gladko je seveda pozorno pazil Bruno, ki je svoj posel opravil, kot se zanj edino spodobi, na vrhunski ravni. Zadnji del seminarja smo se v prid ukemiju spet vrnili na temeljne tehnike, kjer je bila povezava oz. komunikacija med borcema bistvenega pomena.

Seminar se je tako končal v znamenju oddajanja, sprejemanja kakor razumevanja informacij, in pustil (kot to ponavadi seminarji počnejo) veliko dobrih (+) občutkov in seveda izkušnjo (道,),.

V naslednjih mesecih se obeta še nekaj zelo visoko rangiranih učiteljev, ki pa bodo gostje drugih Aikdo organizacij. Vsekakor bo zanimivo in poučno.

Prav lep pozdrav v Slovenijo!

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Začetek Aikido sezone 2022 - 2023

Začetek sezone 2023/24

Državni seminar v soboto, 18. 11. 2023

› Naroči se na novice

› Več o klubu Dokiai: www.dokiai.com

Arhiv

Pokaži več