SEMINAR PASCALA GUILLEMINA V ATENAH


Pretekli konec tedna je Atene obiskal znameniti sensei Pascal Guillemin. Navadno gre s prostorom bolj na tesno že na rednih treningih, na seminarju pa je bilo natrpano.  To je bilo pričakovano, saj so se zbrale vse ambicioznejše aikidoke raznih koncev Grčije. Dosedanjo izkušnjo lahko samo potrdim; makrokozmos je odseval mikro iz doja: vsi so zelo mehki in vsi jemljejo izvrstne ukemije, tako s slehrnim vadba poteka gladko, pretočno, kar je seveda pri Guilleminu precej pomembno.
Izbor tehnik, skozi katere je poskušal približati principe Aikida, je bil pester, sicer bolj osredotočen na nage domeno, kjer se tehnika zaključi z metom. Različne, zanimive vaje smo povezali v koshi nage, ki je bil tako nekako leitmotiv celega seminarja. V vseh možnih varjantah ga je bilo lahko videti v soboto zvečer, ko so potekali izpiti za dan stopnje; gospod, ki je opravljal test za yondan, je izvrstno prikazal aplikacijo tehnike na vse napade (seveda v okviru napadov, ki jih uporabljamo pri Aikidu).
Kot se je dosedaj pokazalo, tu scena (Aikikai) precej močna, tako številčno kakor po kvaliteti oz. znanju, kar je dokaj presenetljivo, če upoštevamo da so, tako kot naša zveza, zelo mlada organizacija. Dosežena raven pa, tako kot pri nas, postane spričo entuziazma, ki ga ni mogoče spregledati, bolj razumljiva.


Prav lep pozdrav vsem vadečim!Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Začetek Aikido sezone 2022 - 2023

Začetek sezone 2023/24

Državni seminar v soboto, 18. 11. 2023

› Naroči se na novice

› Več o klubu Dokiai: www.dokiai.com

Arhiv

Pokaži več