Bruno Gonzalez, Budimpešta, 22. in 23. marec 2014


Prek vikenda sem se udeležil seminarja Bruna Gonzaleza, zanj tradicionalno desetega v Budimpešti. Slovensko zastopstvo je tokrat štelo sedemnajst članov Aikikai zveze. Na madžarskih tatamijih smo pustili številčen in kakovosten odtis.

V maniri Christiana Tissiera je Bruno demonstriral tehnike do potankosti posameznih gibov, kotov in pozicij, seveda z navezavo na tehnike z bokkenom. Ob vseh variantah, ki smo jih v treh dolgih treningih oddelali, pa je na koncu sam ugotovil, da je šlo za eno samo gibanje - kesa giri, ki ga lahko uporabimo pri vseh vrstah udarcev - shomen uchi, jodan tsuki, chudan tsuki in še katerem. Odvisno od strani in globine vstopa pa nato izvedemo eno od tehnik. Bruno nam jih je prikazal na desetine.

Srečanje v živo z Brunom Gonzalezom me je utrdilo v prepričanju, da je telesna moč pomembna za vadbo aikida. Ne za premagovanje sile napada nasprotnika, temveč za obvladovanje gibanja svojega telesa. Enostavno je izvesti tehniko, ko si v pravem položaju. Zahtevno pa se je tja postaviti pravočasno. :)

Seveda pa smo si privoščili tudi pivo, madžarski golaž in razgled z obzidja Matjaževega gradu.

Tadej Maligoj

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Začetek Aikido sezone 2022 - 2023

Začetek sezone 2023/24

Državni seminar v soboto, 18. 11. 2023

› Naroči se na novice

› Več o klubu Dokiai: www.dokiai.com

Arhiv

Pokaži več