11. IAF kongres - Aikikai zveza Slovenije polnopravna članica

Spoštovani,

pretekli teden je na Japonskem potekal 11 IAF kongres (International Aikido Federation je svetovna krovna  aikido organizacija, tesno povezana s Hombu dojem). Kongresa se je ponovno udeležil predsednik Aikikai zveze Slovenije, njen ustanovitelj, Aleksandr Starovojtov, naš glavni trener in ustanovitelj kluba Dokiai.

Kongres, ki poteka vsaka 4 leta, je bil prelomen za Slovenijo. Slovenska krovna organizacija za aikido, Aikikai zveza Slovenije, je bila sprejeta kot polnopravna članica v IAF. Zahvale za to gredo v prvi vrsti senseju Wilko Vriesmanu, ki nam stoji ob strani in vodi razvoj naše zveze od njenih začetkov. Poleg razvoja aikida samega, ki leži na ramenih 3 glavnih inštruktorjev v zvezi (poleg A. Starovojtova še brata Biščevič, Jasmin kot glavni trener zveze in Dejan kot glavni inštruktor Misogi doja), odličnega tajniškega dela Petra Fistroviča, je levji delež  zunanjih odnosov nase prevzel Aleksandr in ga opravil z odliko.

Prvič je na embukai-ju nastopila tudi Slovenija, ukeja nam prijazno posodila Nizozemska. (Frank Groenen, 3 . dan) Saša je delo odlično opravil, začetek predstavitve je 00:15:20 naprej. Čestitamo.




Seveda kongres ni samo kramljanje in sedenje, ampak tudi teden poln treningov pod vodstvom najboljših svetovnih mojstrov. Novo znanje in vtise lahko prejmete, kot vedno, na rednih treningih. Onegaishimasu.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Začetek Aikido sezone 2022 - 2023

Začetek sezone 2023/24

Državni seminar v soboto, 18. 11. 2023

› Naroči se na novice

› Več o klubu Dokiai: www.dokiai.com

Arhiv

Pokaži več