Zimska šola W. Vriesman in seminar na Dunaju C. Tissier

Spoštovani,

podal bom kratko poročilo z obeh dogodkov.

Zimske šola v Amsterdamu je bila posvečena razlagi koncepta točke, sredine in osi. Naslednji poudarki so bili na izvajanju ukemija. Wilko je spretno orisal temeljne točke linije Tissier, predsvem pa svojo razlago podkrepi z večjim številom vaj, ki jih lahko uporabljam pri vsakodnevnih treningih.

Življenje v doju po treningih je bilo zopet zabavno in glasno, družbo so nam delali Gvido, gospod in Nemčije in Abdelkader. Slovenska zasedba je bila sestavljena iz inštruktorjev in višje rangiranih aikidok iz vseh klubov.

Seminar C. Tissierja na Dunaju sem se udeležil sam in na Dunaju srečal stare znance iz Slovenije in tujine. Poleg zvestih gledalcev je bila zasedba izrazito mednarodna. Tissier je skozi osnovne tehnike analitično razčlenjeval osnovne principe. Ikkyo in shihonage. Poudarki enaki kot na zimski šoli - točka, os, sredina. Ukemi, ki teži k izenačenju ravnovesja.

V prihodnjih tednih nas čakajo Wilkov seminar v Romuniji (leatalska linija Benetke - Cluj; 27-29.01) in že februarja obisk Y. Kobayashi shihana. 14.02, torek je obvezen za vse aikidoke kluba Dokiai in že sedaj vas prosim, da si ga rezervirate za trening. Naslednji seminar Vriesman senseia je 17-18.03.

Vmes nas bo seveda presenetil še kakšen državni seminar.

Lp.

Tadej

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Začetek sezone 2023/24

Državni seminar v soboto, 18. 11. 2023

Začetek Aikido sezone 2022 - 2023

› Naroči se na novice

› Več o klubu Dokiai: www.dokiai.com

Arhiv

Pokaži več