Zimska šola v Planici 2011


Ta konec tedna smo se člani Aikikai zveze Slovenije zbrali v Planici, kjer je potekala zimska šola aikida. Pozdravili smo stare obraze, spoznali nove, nato pa smo od petka popoldne do nedeljskega kosila neutrudno sledili treningom, ki sta jih izmenično vodila inštruktor zveze Jasmin Bišćević (3. Dan Aikikai) ter podpredsednik zveze Dejan Bišćević (3. Dan Aikikai). Posamezni treningi so potekali po ustaljenem obrazcu: dihalne vaje z ogrevanjem, vadba z bokkenom, prostoročne tehnike.

Tekom vadbe je šel glavni poudarek vlogi ukeja in njegovi aktivni ter inteligentni prisotnosti v tehniki. Ker nismo bili tako striktno omejeni s časom kot ponavadi na rednih treningih ali drugih seminarjih, smo se pred vsakim treningom skozi dihalne vaje posvetili pretoku in umerjanju energije, kar občutno doprinese k maksimalni osredotočenosti in večjemu izkoristku vadbe in kar je bila poleg kar najprijetnejšega vzdušja v osrčju gora, dodatna vrednost te šole. Edino kar smo pogrešili, je bila težko pričakovana jo delavnica. Pa drugič.

Aikido se bo po vsej verjetnosti v Planico vrnil že poleti, zagotovo pa se bo šola ponovila v zimskem terminu; udeležbo vsem, prav vsem toplo priporočam!

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Začetek Aikido sezone 2022 - 2023

Začetek sezone 2023/24

Državni seminar v soboto, 18. 11. 2023

› Naroči se na novice

› Več o klubu Dokiai: www.dokiai.com

Arhiv

Pokaži več