Seminar - Christian Tissier Shihan 7. Dan Aikikai - Budimpešta

V soboto, 08.01.2011, se je 6 aikidok iz naše zveze udeležilo seminarja pod vodstvom Shihana Christiana Tissierja v Budimpešti. Seminar je bil dobro obiskan saj je bilo na tatamijih približno 200 aikidok iz različnih držav.

V prijateljskem vzdušju je pet ur in pol treninga minilo presenetljivo hitro. Poudarek na samih treningih je bil v iskanju pozicij med samimi tehnikami, glede katerih se oba partnerja strinjata.

Drugi večji sklop, ki se ga je dotaknil učitelj je bil prenos energije med torijem in ukejem. Pri tem je pomembno, da je uke ves čas tehnike in tudi neposredno po tehniki aktivno povezan s torijem, kar pomeni, da ne sprejme vloge poraženca kar takoj po začetnem napadu, po drugi strani pa tehnike ne blokira, ker se s tem izpostavlja nevarnosti udarca s strani torija.

Mojster Tissier je s seboj pripeljal tudi dva od svojih najboljših učencev s katerima nastopa na mnogih demonstracijah. Ob prikazu tehnik z njima se je zelo dobro videlo kako tanka je v resnici črta med dobrim in odličnim ukemijem. Pri slednjem se lahko tori namreč maksimalno izrazi, brez da bi poškodoval ukeja oziroma mu odvzel dostojanstvo, tako je zagotovljen napredek obeh.

Seminar je bil še posebej zanimiv za tiste med nami, ki smo se pred tednom dni vrnili iz zimske šole našega tehničnega direktorja Wilka Vrismana, 6. Dan Aikikai. Wilko nam je predstavil odlično podlago in glede na kratek vmesni čas nam je uspelo ohraniti pravilne občutke, zato je bil pravi užitek na te občutke dodajati Tissierjeve tehnike.

Na seminarje v Budimpešto se bomo prav gotovo še vrnili!

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Začetek Aikido sezone 2022 - 2023

Začetek sezone 2023/24

Državni seminar v soboto, 18. 11. 2023

› Naroči se na novice

› Več o klubu Dokiai: www.dokiai.com

Arhiv

Pokaži več