Bokken delavnica aikikai zveze Slovenije



Hai! Hey/ Hoi\; je v soboto ob šviganju z bokkeni dobri dve uri odmevalo po Bubi, ko se je odvijala dolgo pričakovana bokken delavnica pod vodstvom Jasmina Biščevića. Posvečali smo se predvsem osnovnim zamahom, principom vstopa na ravni bokov ter sproščenim sekanjem partrnerja, poudarek je bil seveda tudi na sprejemu udarca, ukemiju. V kolikor se tiče tehnike smo obravnavali prvo kato, jo razstavili na posamezne dele, njih prvine pridno vadili in jih počasi sestavljali v celoto, pri tem pa se na povsem tehnični vidik nismo kaj prida ozirali. V zaključnem nagovoru je inštruktor še izpostavil pomembnost vadbe in osvajanja osnovnih principov preden se ti povežejo v celotno tehniko, varnost in s tem tudi potenciran užitek vadbe ter nas vzpodbudil k individualnemu delu doma, saj na že tako redkih bokken treningih hitro zmanjka časa, da bi podrobneje obdelali vse potrebne vaje.
Upajmo torej, da pridejo tovrstne delavnice na reden urnik zveze, saj se je ta izkazala za še za kako koristno in precej zabavno.
Zatorej, kdor ima količkaj veselja in volje do šviganja z lesenim mečem, magari deset minut časa na dan; do naslednjič: shomenuchi, shomenuchi, shomenuchi... kesa giri.....

LP,

Boštjan K.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Začetek Aikido sezone 2022 - 2023

Začetek sezone 2023/24

Državni seminar v soboto, 18. 11. 2023

› Naroči se na novice

› Več o klubu Dokiai: www.dokiai.com

Arhiv

Pokaži več