Tissierjev seminar v Heidenheimu pri Stuttgartu

Zadnji vikend v juniju smo se trije člani Dokiai doja odpravili v Stuttgart na seminar, ki ga je vodil Christian Tissier Shihan, 7. dan Aikikai.
V petek smo najprej prisostvovali na treningu aikido kluba Esslingen , kjer smo spoznali nekaj novih aikido prijateljev ter videli nekatere zanimive vaje in prijazno ozračje na treningu. Kasneje smo imeli vodeni ogled po znamenitostih starega mesta. Potem pa smo prespali v doju omenjenega kluba.

V soboto smo po enourni vožnji prispeli v Heidenheim, kjer se je odvijal dvodnevni Tissierjev seminar. Seminarja se je na oko udeležilo le nekaj več kot 100 aikidok, vsekakor pa je bilo na tatamijih vedno dovolj prostora.

Tehnike, ki smo jih izvajali tako prostoročno kot tudi z bokkenom, je Tissier Shihan razlagal zelo strukturirano in tudi iz različnih zornih kotov, tako da je vsak izmed nas lahko kaj odnesel. Zaradi razmeroma majhne količine vadečih smo imeli tudi večkrat neposreden stik z mojstrom, kar je dodana vrednost takega seminarja.

Na splošno pa moram reči, da je bila organizacija seminarja na visokem nivoju in da so se domačini izkazali kot zelo gostoljubni (med pavzami so nam celo postregli z brezplačnimi osvežilnimi napitki). Če k temu dodamo še lepo vreme čez cel vikend, lahko rečem da se je vsekakor splačalo.

lp Matjaž

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Državni seminar v soboto, 18. 11. 2023

Začetek sezone 2023/24

Začetek Aikido sezone 2022 - 2023

› Naroči se na novice

› Več o klubu Dokiai: www.dokiai.com

Arhiv

Pokaži več