Seminar v Parizu

V aprilu sva se Danilo in Andrej udeležila "razvpitega" tradicionalnega seminarja Aikida Stage De Paques v Parizu, ki ga je vodil Christian Tissier, 7. dan, Shihan, in je trajal šest dni.

Skodelica čokoladnih muslijev, zmleti oreščki, vonj pariških ulic, onegaishimasu in pričeli smo z vsakodnevno jutranjo uro bokkena. Sledila ji je ura in pol tai jutsu tehnik, martinčkanje v bližnjem parku ter nato še popoldanski trening.

Telovadnica je bila izredno prostorna - cca 650 m2 tatamijev. Kljub temu smo zaradi množičnega obiska vsakodnevno nekaj več kot 300 aikidok nekatere tehnike izvajali v dveh skupinah.

Na seminarju sva srečala tudi Wilka Vriesmana ter veliko ostalih mojstrov iz klubov sosednjih držav.

Nekajkrat sva se udeležila tudi treninga v Tissierjevem Doju Cercle Tissier, kjer smo trenirali pod mentorstvom Tissierja ter njegovih učencev, kot so npr. Bruno, Pascal in ostali.

Seminar je bil enkraten. Tissier nam je razložil vse tehnike, ki smo jih izvajali, do potankosti, se med treningom pomešal med nas in nam še dodatno pojasnjeval ter odpravljal naše napake. Tudi midva z Andrejem sva kar nekajkrat delala z njim in moram vam povedati, da je občutek biti uke takšnemu mojstru enkraten.

Mislim, da bo imel možnost spoznati Tissierja in njegovo strokovnost vsak, ki se bo udeležil Wilkove poletne šole na Nizozemskem, saj bo namreč prav Christian Tissier njegov gost.

Merci beaucoup.

À bientôt!

Danilo

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Začetek sezone 2023/24

Državni seminar v soboto, 18. 11. 2023

Začetek Aikido sezone 2022 - 2023

› Naroči se na novice

› Več o klubu Dokiai: www.dokiai.com

Arhiv

Pokaži več