Prvo poročilo - zivljenje in trening

Lepo pozdravljeni.

da razbremenim Zulejko vaših prijaznih vprašanj, kako mi gre in kako sem, bom na kratko opisal. Sem vredu in gre mi dobro.

Aikido

Poudarki so različni, kakor se menjavajo učitelji. Treniram, švicam, srkam, kolikor se da. Zaenkrat telo ne dopušča popolne zbranosti na vseh treningih. Aikido je aikido, kot nam ga Wilko predstavlja na seminarjih. Točka, linija, irimi, kokijoho, mentalna drža. Osnove so tudi edino kar je in kar se mora izboljšati. Napredek v preciznosti, hitrosti, tehnični plati je sicer zanimiv, dosti bolj pomemben pa je napredek na mentalni ravni. Tu imam dosti več težav, kako obdržati pravo mentalno držo, ki je potrebna za razvoj.

Življenje

Življenje je preprosto. Vstanem, jem, treniram, lovim hrano, nabiram sadeže, treniram, kolesarim, jem, spim. Vrstni red je poljuben. Vsi so zelo prijazni in tudi zelo "prosti", zamujanje tukaj ni nekaj grešnega in nobeden ne popizdi, če na cesti narediš napako. Kolesarim minimum 40 minut na dan do maximum 2 uri, če se še zgubim vmes. To kolesarjenje mi povzroča mogoče večje preglavice kot sam aikido, je pa to odličen fizičen trening in del celotne rutine. Ko nič ne delam, poskušam čimbolj nič delat. Desno koleno se je začelo oglašat, ampak mu ni hudega.

Vtisi

Tako z daljave, ko prebiram novice v Sloveniji, dobim občutek zaplankanosti naše ljube države. Venomer iste novice, politika sem ter tja, kdo ma večjo plačo in kdo bo koga tožil. Verjetno je povsod podobno, ampak sedaj se to kaže kot komedija iz drugega planeta. Drugače se diha v Amsterdamu. Zanimivo bo videti, kako se bom počutil čez en mesec. Je človeška neumnost povsod enaka?

Upam, da ste vsi ok, da priprave za obisk shihana tečejo, da ste pobrali članarino itd. Martin se je menda spet nategnil, joj joj, Nastasja okreva, Zulejka me dobro obvešča.

Trenirajte, bodite tiho na treningih, ponižnega in iskrenega duha. Nobeden izmed nas ne zna nič aikida, čeprav nam je bilo vse ze povedano. Še preveč.

Lp,

Tadej

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Začetek Aikido sezone 2022 - 2023

Začetek sezone 2023/24

Državni seminar v soboto, 18. 11. 2023

› Naroči se na novice

› Več o klubu Dokiai: www.dokiai.com

Arhiv

Pokaži več