Poletna šola v Markelu

V podeželskem mestecu Markelo na Nizozemskem se je tudi letos julija odvila tradicionalna enotedenska poletna šola mojstra Wilka Vriesmana.

Kaj povedati o samih treningih? Vsem navzočim je bilo na voljo obilje informacij, ki praktikantu aikida ne glede na doseženo stopnjo predstavljajo bogat vir za razvoj pravilnih občutkov pri vadbi in posledično tehnik. Wilko podaja znanje na izjemno nazoren način in po korakih, ki omogočajo vsem udeležencem, da od vadbe odnesejo čim več. Znaten del treninga je namenjen tudi vajam z bokken-om. Vadba je vseskozi potekala v zelo sproščenem vzdušju, dodaten čar pa prispevajo vsi udeleženci, ki predstavljajo pisano zasedbo različnih značajev, doseženih stopenj, starosti in narodnosti.

Poletne šole se je letos udeležilo štirinajst Slovencev, od tega osem dokiaijevcev, ki smo pridobili dragoceno izkušnjo skupnega bivanja v prijetnem bungalovu. V spominu nam bo ostala vrsta pripetljajev na tatamijih in izven njih. Nepozabno je bilo Wilkovo pojasnilo glede pomena držanja dlani na višini kolen. Vse podrobnosti sledijo na avgustovski poletni šoli v Ljubljani.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Začetek sezone 2023/24

Državni seminar v soboto, 18. 11. 2023

Začetek Aikido sezone 2022 - 2023

› Naroči se na novice

› Več o klubu Dokiai: www.dokiai.com

Arhiv

Pokaži več