Slovenska delegacija v svetovnem sedežu Aikida na Japonskem



Zadnji teden v februarju smo bili trije člani slovenske Aikikai zveze (Saša, Jasmin in Dejan) na uradnem obisku v Tokyu.

Z nami je bil tudi naš učitelj Wilko Vriesman, kateremu se iskreno zahvaljujemo, da je vse to omogočil. Osebno smo se spoznali z Doshu-jem, kateremu smo na kratko predstavili naše delo ter mu tudi izročili darilo. Bili smo počaščeni, da smo se lahko slikali z njim in njegovim sinom, prihodnjim Doshu-jem. Navsezadnje pa smo seveda trenirali pod njegovim vodstvom ter vodstvom ostalih učiteljev v svetovnem sedežu Aikido-ja. Imeli smo tudi daljše srečanje s predstavniki za mednarodne zadeve v Hombu Dojo. Sam način, kako so nas sprejeli, je veliko priznanje za Aikikai zvezo Slovenije, saj kaže na to, da smo na pravi poti k pravnomočnemu članstvu v svetovni Aikikai federaciji. Tudi sam trening, oziroma naše znanje je očitno na zadovoljivi ravni in sam vtis, ki smo ga pustili je bil pozitiven s strani vodečih mož v Hombu Dojo.

Zadnji dan smo tudi obiskali Iwamo, kraj, kjer je živel O'Sensei in kjer se je rodil Aikido. Poročilo iz Iwame pa še sledi. Upam, da bomo uspeli prenesti naše izkušnje iz potovanja na Japonsko tudi na vse ostale člane zveze.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Začetek Aikido sezone 2022 - 2023

Začetek sezone 2023/24

Državni seminar v soboto, 18. 11. 2023

› Naroči se na novice

› Več o klubu Dokiai: www.dokiai.com

Arhiv

Pokaži več